BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket
Post new topic   Reply to topicShare | 
 

 Kedai Jahit Tepi Kaler

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
evabobbie
Peniaga


Posts: 267
Join date: 2008-12-22
Age: 43
Location: seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 9:16 am

sape2 yg dah beli mesin jahit tepi dan sedia mengambil tempahan (cewah!!)
bley la war2 kan cni yer..
jangan malu2 plak..takde org lain...untuk kita2 aje! flower
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
haz



Posts: 19
Join date: 2008-12-22
Location: KL

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 9:20 am

kalau yg ader kat area2 melawati, keramat tu..sila war-warkan laa yer.....
haz tau kat melawati ader kedai yg buat jahit tepi kaler2...kedai wah lam...
tapi kena tinggal overnite laa...
rege rm2.00 - 3.00 selai..
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts: 714
Join date: 2008-12-22
Age: 37
Location: DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 1:37 pm

anyone tau tak kat area damansara ni mana ada kedai jahit tepi?
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts: 696
Join date: 2008-12-21
Age: 37
Location: PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 1:52 pm

kat ss2 tu ada kedai jahit kaler tau... selalunya saya pi zhouhua, beli kain,
pi kedai jahit tu... beli benang.. sambil hantar tudung yg dah siap nak di jahit tepi
nama kedai tu xingat, dekat2 dgn CIMB SS2
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
penguin



Posts: 714
Join date: 2008-12-22
Age: 37
Location: DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 1:56 pm

adeeda wrote:
kat ss2 tu ada kedai jahit kaler tau... selalunya saya pi zhouhua, beli kain,
pi kedai jahit tu... beli benang.. sambil hantar tudung yg dah siap nak di jahit tepi
nama kedai tu xingat, dekat2 dgn CIMB SS2

tak leh recall nama kedai ke?
Back to top Go down
View user profile
evabobbie
Peniaga


Posts: 267
Join date: 2008-12-22
Age: 43
Location: seri kembangan/shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 2:08 pm

haz wrote:
kalau yg ader kat area2 melawati, keramat tu..sila war-warkan laa yer.....
haz tau kat melawati ader kedai yg buat jahit tepi kaler2...kedai wah lam...
tapi kena tinggal overnite laa...
rege rm2.00 - 3.00 selai..

haz..melawati kt area mane tu
bley specific sket ..tq
Back to top Go down
View user profile http://allmustsell.blogspot.com
adeeda
Peniaga


Posts: 696
Join date: 2008-12-21
Age: 37
Location: PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 2:31 pm

penguin wrote:
adeeda wrote:
kat ss2 tu ada kedai jahit kaler tau... selalunya saya pi zhouhua, beli kain,
pi kedai jahit tu... beli benang.. sambil hantar tudung yg dah siap nak di jahit tepi
nama kedai tu xingat, dekat2 dgn CIMB SS2

tak leh recall nama kedai ke?

failed ... sori...
beli barang2 pun tak pernah ada resit
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
penguin



Posts: 714
Join date: 2008-12-22
Age: 37
Location: DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 3:04 pm

adeeda wrote:
penguin wrote:
adeeda wrote:
kat ss2 tu ada kedai jahit kaler tau... selalunya saya pi zhouhua, beli kain,
pi kedai jahit tu... beli benang.. sambil hantar tudung yg dah siap nak di jahit tepi
nama kedai tu xingat, dekat2 dgn CIMB SS2

tak leh recall nama kedai ke?

failed ... sori...
beli barang2 pun tak pernah ada resit

ala........ye ke
mmg tepi2 cimb tu ke? or atas cimb ke?
Back to top Go down
View user profile
haz



Posts: 19
Join date: 2008-12-22
Location: KL

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 3:12 pm

evabobbie wrote:
haz wrote:
kalau yg ader kat area2 melawati, keramat tu..sila war-warkan laa yer.....
haz tau kat melawati ader kedai yg buat jahit tepi kaler2...kedai wah lam...
tapi kena tinggal overnite laa...
rege rm2.00 - 3.00 selai..

haz..melawati kt area mane tu
bley specific sket ..tq
akak.....dia sederet ngan restoran mamak deen tu....
tapi dia blakang kedai....
kalau dari depan, sederet ngan setor jahan...pastu selang 2-3 buah kedai, ader kedai jual biskut tu....haa kat situ laa kedai wan lam tu, blakang kedai biskut...
bley masuk ikut kedai biskut tu, ader pintu kat blakang terus tembus kedai tu...
*ni explanation bagi yg terer area melawati*
Back to top Go down
View user profile
AlongMann



Posts: 104
Join date: 2008-12-24
Age: 40
Location: seksyen 27 Shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 8:45 pm

evabobbie wrote:
PENTING NI TAWW<>< Smile

Kedai jahit tepi kaler ni susah betul nk jumpa..Eva listkan tempat
yg Eva tahu..pasni u all tolong la masukkan kedai2 yg u all tahu pulak!

1. Dalam Kompleks Hijau Puchong Perdana - RM2-RM3 (ada 3/4 kedai dlm tu..)
2. Teratak muhibah 1, taman desa, near midvalley, jln klang lama - (RM0.50sen je selai tudung utk jahit tepi biasa, RM1.50-RM2 utk tepi tudung halus)
3. TAman Putra, Ampang berdekatan Puteri Plaza Park...RM3 sehelai
4. KARISMA Seksyen 4 Tambahan BBB
5. Kedai Barang2 Hantara Kawen/Manik2 kt Seri Serdang (deret KFC/McD)
6. Kedai Jahit kt SS2 (near cimb bank)

eva .. tak masukkan
6. "Kedai" Jahit keeah (bandar kinrara) hehehe Wink
Back to top Go down
View user profile
AlongMann



Posts: 104
Join date: 2008-12-24
Age: 40
Location: seksyen 27 Shah alam

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 8:48 pm

evabobbie wrote:
sape2 yg dah beli mesin jahit tepi dan sedia mengambil tempahan (cewah!!)
bley la war2 kan cni yer..
jangan malu2 plak..takde org lain...untuk kita2 aje! flower

hehehe sy dah rs cam nak beli mesin jahit tepi dah ni ... ada yg murah tak Very Happy
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts: 544
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 9:16 pm

Kedai jahit tepi kat ss2 tu..sederet balai polisssss.....korang masa nak kuar dari ss2 ..lalu kan balai polis...(sebelah kiri korang)...

masuk dekat lorong balai polisss tu....terusss aje...kedai dia ujung2.....dekat jalan nak keluar balik ke jalan besar......
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
Zareen
Peniaga


Posts: 487
Join date: 2008-12-22
Age: 35
Location: Puchong,Selangor

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Wed Dec 24, 2008 10:04 pm

sitisbp wrote:
Zareen wrote:
sitisbp wrote:
Zareen wrote:
sitisbp wrote:
evabobbie wrote:
PENTING NI TAWW<>< Smile

Kedai jahit tepi kaler ni susah betul nk jumpa..Eva listkan tempat
yg Eva tahu..pasni u all tolong la masukkan kedai2 yg u all tahu pulak!

1. Dalam Kompleks Hijau Puchong Perdana - RM2-RM3 (ada 3/4 kedai dlm tu..)
2. Teratak muhibah 1, taman desa, near midvalley, jln klang lama - (RM0.50sen je selai tudung utk jahit tepi biasa, RM1.50-RM2 utk tepi tudung halus)
3. TAman Putra, Ampang berdekatan Puteri Plaza Park...RM3 sehelai
4. KARISMA Seksyen 4 Tambahan BBB
5. Kedai Barang2 Hantara Kawen/Manik2 kt Seri Serdang (deret KFC/McD)
6.

Smlm baru gi komplek ijo puchong perdana tu....huhuhu ramaenye org..jenuh gak menunggu.

rasanya cam ku kenal....jee...siti ni

Kenal ek? Huhu..sapa yek zareen ni?
Saya ni memory loss ckit....kat mana kita berkenalan yek?

kak siti uuiii...saya le mai...wife si salmi masa keja kat proreka tue....

Aiyyaaaa...jejak kasihhhhh...mai pekabooooo?
Ko pakai nick zareen tu pocah kopalo den nak menghengat weeeyyy!

kekeke.. Laughing

anak2 n laki sihat mai?

Mai pun obsess ngan tudung diy ni ke?

haa...ingat pong....alamak..pakai nama ape pun..itu le jugak nama saya...anak saya n en.salmi sihat je...dah besar anak akak ekk?..dok mana skarang...(hehe..dah lari topik nii...jejak kasih jap...)..saya memang dok gila menjahit tudung ni kak...pening salmi melayan saya....huhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.mytudungcollection.blogspot.com
kimimclaren
Peniaga


Posts: 44
Join date: 2008-12-22
Location: Di sini ku berada

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Fri Dec 26, 2008 3:15 pm

kimi selalu hantar kat rumah kimi. RM1 satu tudung untuk jahit tepi biasa. tapi dia ada benang kaler putih & hitam je.

sekarang kimi hantar kat chow kit. dekat dengan plaza GM tu sebab dah dekat ngan ofis. lagipun cik abang ku yang selalu tolong hantarkan sebab dia merempit. (sayang cik abang ku.. hehehe). tapi kimi tak berapa suka lah pulak jahit tepi dia sebab kimi ni suka kelim balik lepas jahit tepi. so bila jahit tepi dia tu halus, nak kelim balik susah sikit lah. tapi mmg murah 40 sen je sehelai tudung.
Back to top Go down
View user profile http://kimimclaren78.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts: 617
Join date: 2008-12-21
Age: 33
Location: BBB

PostSubject: Re: Kedai Jahit Tepi Kaler   Sat Dec 27, 2008 4:58 pm

eh...muranh gler kimi...4 posen jek?? isk..isk..isk... Question Question Question
Back to top Go down
View user profile
 

Kedai Jahit Tepi Kaler

View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -
Post new topic   Reply to topic