BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
ev_love



Posts : 282
Join date : 2009-01-21
Age : 35
Location : Perlis

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Sat Apr 18, 2009 1:56 pm

nazira wrote:
Insya Allah i akan ke Jakarta next week...
boleh ler cuci2 mata...

salam,
sape2 yg nk p indons tu, beli la extra kain2 jc ek.. leh jg kami kat cni tumpang pkai kain jc indons..
hehe..

flower flower
Back to top Go down
View user profile
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Sun Apr 26, 2009 11:36 pm

Salam, semua....


Kita 29th May ni nak gi Jakarta...
Dah ku fokuskan di minda ini hanya akan beli kain Jersey, Lace dan...emmm...hanya KAIN shaja....huhuhu...
cuma tu lah...sapa yg dah expert tu bagitau lah kalo ada lagi yg kedai terbaru...oh ya...ada sesapa dr forum ni yg pergi pada tarikh yg sama ? boleh kita jumpa2....bola akan stay kat LE GRANDEUR...
dan naik KLM...ada kawan se Malaysia lg best shopping...boleh pinjam "bijik mata" untuk memilih kain...at least bleh lah tukar2 pendapat masa membeli2...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Apr 27, 2009 5:01 pm

jgn lupa kengkawan
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Apr 27, 2009 11:32 pm

hooney wrote:
jgn lupa kengkawan

insya allah....harapnya jumpe yg malatops...
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Apr 28, 2009 4:48 pm

hooney wrote:
jgn lupa kengkawan


betul betul betul... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
bola2_api



Posts : 159
Join date : 2009-02-28
Age : 39
Location : Taman Danau Kota

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Sat May 02, 2009 2:25 am

misa wrote:
hooney wrote:
jgn lupa kengkawan


betul betul betul... Very Happy

comey ajer model tuh...huhuhu...apa namanyer misa...?
chuuppsss....chuuupppsss....chuuupppsss.....slurrrpppp...( auntie cium yer baby....) flower flower
Back to top Go down
View user profile http://passionate4crafts.blogspot.com
salbiah



Posts : 29
Join date : 2009-01-13
Age : 34
Location : Putrajaya

PostSubject: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Thu May 07, 2009 8:49 am

Salam sume,

Sy skrg berada di Jepun, bercuti 10 hari kat sini. Semalam ada pegi kat Nippori Textile Town. Ade la terjumpa kain jersi utk buat tudung. Sape yg tau eh, kain kat jepun ni elok x buat tudung? Maksudnya berkualiti x? Sbb harga kat sini leh tahan la, yen skrg tgh mahal.

Thanks.
Back to top Go down
View user profile
sksk



Posts : 141
Join date : 2009-02-04

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Thu May 07, 2009 1:32 pm

salam semua,

selalu jd silent reader jek kat sini. ari nak nak share info kedai jersey kat bandung.

kat dlm Pasar Baru sy takde plak nampak. kat luar Pasar Baru, deret kedai opposite tu ada jual plain jersey. quality kamdar. murah banget. jual main kg tak main meter. bidang 180cm.

1 kg = Rp50K, dpt dlm 2 meter. lebih kurang RM9/meter. lg murah dr rege kat kamdar masa sale.

kalau yg printed ada gak tp tak leh beli sikit. kena beli semua yg dia ada. corak not bad.

Address kedai yg sy beli:

Toko 125
Jln Otto Iskandardinata
No. 136 Bandung


Kat area Alun- alun pun ada gak jual. lg byk corak cantik2.

1m=Rp40K

WAWA Textile
King's Shopping Centre
Lt Dasar TB 15
Jl Kepatihan No. 11-17 Bandung

J2 takde kat kedai ni, tp kedai lain kat situ gak. kalau tak salah 1m=Rp60000.
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri May 08, 2009 12:39 pm

sksk wrote:
salam semua,

selalu jd silent reader jek kat sini. ari nak nak share info kedai jersey kat bandung.

kat dlm Pasar Baru sy takde plak nampak. kat luar Pasar Baru, deret kedai opposite tu ada jual plain jersey. quality kamdar. murah banget. jual main kg tak main meter. bidang 180cm.

1 kg = Rp50K, dpt dlm 2 meter. lebih kurang RM9/meter. lg murah dr rege kat kamdar masa sale.

kalau yg printed ada gak tp tak leh beli sikit. kena beli semua yg dia ada. corak not bad.

Address kedai yg sy beli:

Toko 125
Jln Otto Iskandardinata
No. 136 Bandung


Kat area Alun- alun pun ada gak jual. lg byk corak cantik2.

1m=Rp40K

WAWA Textile
King's Shopping Centre
Lt Dasar TB 15
Jl Kepatihan No. 11-17 Bandung

J2 takde kat kedai ni, tp kedai lain kat situ gak. kalau tak salah 1m=Rp60000.


he he he...bakal ku redah...seblan setengah lagi...Bandungggg....
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri May 08, 2009 1:05 pm

kak kee.. harap2 selesema khinzir tak melarat2 sampai asia tenggara..

alien
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri May 08, 2009 1:10 pm

amboi kak kee..dlm diam2 tu..hehe.. enjoy the trip!
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
dianaibrahimali



Posts : 30
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri May 08, 2009 6:48 pm

kee'ah wrote:
Ni untuk sapa sapa yg nak pi Jakarta ...boleh terus serbu pi Kedai di bawah...(takyah melilau cari satu Jakarta...cam boss akak..x jumpa jumpa...ekekekekeke)

1. TARGET TEXTILE
JL TEBAH II, NO. 6 MAYESTIK
JAKARTA SELATAN 12120
TEL NO. 7254224/7247314

2. TOKO TEXTILE TIGA BERSAUDARA
BLOK A BASEMENT 1, LOT C, NO. 06-07
TEL NO. 021-23572201
BLOCK A BASEMENT 1, LOT B, NO. 60-61
TEL NO. 021-23571251
PASAR REGIONAL TANAH ABANG
JAKARTA PUSAT

Sekian dimaklum...kolo ada jumpa mana2 kedai di sana...sila ler tambah.


keeah n deeda....

thanks for the info yer.......

i'm going to jakarta next week.........
akan di terjah kedai yg dimaksdukan................

thanks again..........
Back to top Go down
View user profile http://www.anjcollection.blogspot.com
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri May 08, 2009 8:40 pm

dianaibrahimali wrote:
kee'ah wrote:
Ni untuk sapa sapa yg nak pi Jakarta ...boleh terus serbu pi Kedai di bawah...(takyah melilau cari satu Jakarta...cam boss akak..x jumpa jumpa...ekekekekeke)

1. TARGET TEXTILE
JL TEBAH II, NO. 6 MAYESTIK
JAKARTA SELATAN 12120
TEL NO. 7254224/7247314

2. TOKO TEXTILE TIGA BERSAUDARA
BLOK A BASEMENT 1, LOT C, NO. 06-07
TEL NO. 021-23572201
BLOCK A BASEMENT 1, LOT B, NO. 60-61
TEL NO. 021-23571251
PASAR REGIONAL TANAH ABANG
JAKARTA PUSAT

Sekian dimaklum...kolo ada jumpa mana2 kedai di sana...sila ler tambah.


keeah n deeda....

thanks for the info yer.......

i'm going to jakarta next week.........
akan di terjah kedai yg dimaksdukan................

thanks again..........

anj...ko lagi....dengkinya akak .....ni nak gi Jakarta tak lepas lepas lagi.....takde geng...
Back to top Go down
View user profile
dianaibrahimali



Posts : 30
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : Puchong

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri May 08, 2009 9:05 pm

kee'ah wrote:
dianaibrahimali wrote:
kee'ah wrote:
Ni untuk sapa sapa yg nak pi Jakarta ...boleh terus serbu pi Kedai di bawah...(takyah melilau cari satu Jakarta...cam boss akak..x jumpa jumpa...ekekekekeke)

1. TARGET TEXTILE
JL TEBAH II, NO. 6 MAYESTIK
JAKARTA SELATAN 12120
TEL NO. 7254224/7247314

2. TOKO TEXTILE TIGA BERSAUDARA
BLOK A BASEMENT 1, LOT C, NO. 06-07
TEL NO. 021-23572201
BLOCK A BASEMENT 1, LOT B, NO. 60-61
TEL NO. 021-23571251
PASAR REGIONAL TANAH ABANG
JAKARTA PUSAT

Sekian dimaklum...kolo ada jumpa mana2 kedai di sana...sila ler tambah.


keeah n deeda....

thanks for the info yer.......

i'm going to jakarta next week.........
akan di terjah kedai yg dimaksdukan................

thanks again..........

anj...ko lagi....dengkinya akak .....ni nak gi Jakarta tak lepas lepas lagi.....takde geng...

kak keeah....jgn dengki..........
jom kita g sama next time...........
insya allah ada rezeki b4 puasa nak g lg.............
tp..nak redah bandung gak....nak g FO
Back to top Go down
View user profile http://www.anjcollection.blogspot.com
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Sat May 09, 2009 12:49 pm

salbiah wrote:
Salam sume,

Sy skrg berada di Jepun, bercuti 10 hari kat sini. Semalam ada pegi kat Nippori Textile Town. Ade la terjumpa kain jersi utk buat tudung. Sape yg tau eh, kain kat jepun ni elok x buat tudung? Maksudnya berkualiti x? Sbb harga kat sini leh tahan la, yen skrg tgh mahal.

Thanks.

Salbiah u boleh beli coz Qlty Kain Spandex yg paling bagus ialah Japanese Spandex, saya ader beli nanti saya pos kat forum..kain Spandex kat Jepun normally qualitynyer samer cam people textile..kat People diorang jual RM58/meter
Back to top Go down
View user profile
sksk



Posts : 141
Join date : 2009-02-04

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue May 12, 2009 11:19 am

kee'ah wrote:
dianaibrahimali wrote:
kee'ah wrote:
Ni untuk sapa sapa yg nak pi Jakarta ...boleh terus serbu pi Kedai di bawah...(takyah melilau cari satu Jakarta...cam boss akak..x jumpa jumpa...ekekekekeke)

1. TARGET TEXTILE
JL TEBAH II, NO. 6 MAYESTIK
JAKARTA SELATAN 12120
TEL NO. 7254224/7247314

2. TOKO TEXTILE TIGA BERSAUDARA
BLOK A BASEMENT 1, LOT C, NO. 06-07
TEL NO. 021-23572201
BLOCK A BASEMENT 1, LOT B, NO. 60-61
TEL NO. 021-23571251
PASAR REGIONAL TANAH ABANG
JAKARTA PUSAT

Sekian dimaklum...kolo ada jumpa mana2 kedai di sana...sila ler tambah.


keeah n deeda....

thanks for the info yer.......

i'm going to jakarta next week.........
akan di terjah kedai yg dimaksdukan................

thanks again..........

anj...ko lagi....dengkinya akak .....ni nak gi Jakarta tak lepas lepas lagi.....takde geng...

kak keeah, geng ada standby tu...tunggu green light akak jek Very Happy
Back to top Go down
View user profile
li_zam



Posts : 103
Join date : 2009-04-16

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Jun 08, 2009 2:15 pm

Sksk,

TQ bg infompls kedai kain.
meh ler lepak kt tdung ni lak..haku(azzu_me) udah lama x lepak thred bndung..
opps..sory MOD tesasar topic.


sksk wrote:
kee'ah wrote:
dianaibrahimali wrote:
kee'ah wrote:
Ni untuk sapa sapa yg nak pi Jakarta ...boleh terus serbu pi Kedai di bawah...(takyah melilau cari satu Jakarta...cam boss akak..x jumpa jumpa...ekekekekeke)

1. TARGET TEXTILE
JL TEBAH II, NO. 6 MAYESTIK
JAKARTA SELATAN 12120
TEL NO. 7254224/7247314

2. TOKO TEXTILE TIGA BERSAUDARA
BLOK A BASEMENT 1, LOT C, NO. 06-07
TEL NO. 021-23572201
BLOCK A BASEMENT 1, LOT B, NO. 60-61
TEL NO. 021-23571251
PASAR REGIONAL TANAH ABANG
JAKARTA PUSAT

Sekian dimaklum...kolo ada jumpa mana2 kedai di sana...sila ler tambah.


keeah n deeda....

thanks for the info yer.......

i'm going to jakarta next week.........
akan di terjah kedai yg dimaksdukan................

thanks again..........

anj...ko lagi....dengkinya akak .....ni nak gi Jakarta tak lepas lepas lagi.....takde geng...

kak keeah, geng ada standby tu...tunggu green light akak jek Very Happy
Back to top Go down
View user profile
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Jul 14, 2009 10:42 am

Akak akan gi Bandung ujung bulan ni.....apa yg akak tau kat Bandung, kain jersey printed kurang lawa dan nipis. So takde target nak beli kain jersey kat sana...lagi pun kain jersey akak dah kirim kat member gi vietnam...dok ada 40 meter...

Izreen habag....kat Indonesia....benang murah...benang jahit tepi hok RM3.50 to RM4.50 kat sini yg jenis kon tu....baru RM1.50 kat sana....so akak ingat akak nak grab hok tu jer....dan yg lain akak nak tempah paper bag....hanya berharga 30 sen satu....(kalau akak dah tau alamat akak bitau kengkawan smer....lenkali kolo gi leh tempah plak)...

Bulan 10 plak...sapa sapa nak join akak gi Vietnam ....jom...16, 17, 18 dan 19 October 2009.....

Kat Vietnam (Ben Thant market)......kita muntah tengok kain jersey.... lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Jul 14, 2009 10:49 am

kee'ah wrote:
Akak akan gi Bandung ujung bulan ni.....apa yg akak tau kat Bandung, kain jersey printed kurang lawa dan nipis. So takde target nak beli kain jersey kat sana...lagi pun kain jersey akak dah kirim kat member gi vietnam...dok ada 40 meter...

Izreen habag....kat Indonesia....benang murah...benang jahit tepi hok RM3.50 to RM4.50 kat sini yg jenis kon tu....baru RM1.50 kat sana....so akak ingat akak nak grab hok tu jer....dan yg lain akak nak tempah paper bag....hanya berharga 30 sen satu....(kalau akak dah tau alamat akak bitau kengkawan smer....lenkali kolo gi leh tempah plak)...

Bulan 10 plak...sapa sapa nak join akak gi Vietnam ....jom...16, 17, 18 dan 19 October 2009.....

Kat Vietnam (Ben Thant market)......kita muntah tengok kain jersey.... lol! lol!


kalau anak6 dah besar teringin nak ikut...cuci2 mata...nak pikul kain tak larat..he.he..he..
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Jul 14, 2009 12:06 pm

kee'ah wrote:
Akak akan gi Bandung ujung bulan ni.....apa yg akak tau kat Bandung, kain jersey printed kurang lawa dan nipis. So takde target nak beli kain jersey kat sana...lagi pun kain jersey akak dah kirim kat member gi vietnam...dok ada 40 meter...

Izreen habag....kat Indonesia....benang murah...benang jahit tepi hok RM3.50 to RM4.50 kat sini yg jenis kon tu....baru RM1.50 kat sana....so akak ingat akak nak grab hok tu jer....dan yg lain akak nak tempah paper bag....hanya berharga 30 sen satu....(kalau akak dah tau alamat akak bitau kengkawan smer....lenkali kolo gi leh tempah plak)...

Bulan 10 plak...sapa sapa nak join akak gi Vietnam ....jom...16, 17, 18 dan 19 October 2009.....

Kat Vietnam (Ben Thant market)......kita muntah tengok kain jersey.... lol! lol!

bestnye ga sane.. tempah paper bag tu ada nama kite ke kak kee?paper bag cam ariani tu ke? murah bangat!!!
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
sksk



Posts : 141
Join date : 2009-02-04

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Jul 14, 2009 12:48 pm

li_zam wrote:
Sksk,

TQ bg infompls kedai kain.
meh ler lepak kt tdung ni lak..haku(azzu_me) udah lama x lepak thred bndung..
opps..sory MOD tesasar topic.


sksk wrote:
kee'ah wrote:
dianaibrahimali wrote:
kee'ah wrote:
Ni untuk sapa sapa yg nak pi Jakarta ...boleh terus serbu pi Kedai di bawah...(takyah melilau cari satu Jakarta...cam boss akak..x jumpa jumpa...ekekekekeke)

1. TARGET TEXTILE
JL TEBAH II, NO. 6 MAYESTIK
JAKARTA SELATAN 12120
TEL NO. 7254224/7247314

2. TOKO TEXTILE TIGA BERSAUDARA
BLOK A BASEMENT 1, LOT C, NO. 06-07
TEL NO. 021-23572201
BLOCK A BASEMENT 1, LOT B, NO. 60-61
TEL NO. 021-23571251
PASAR REGIONAL TANAH ABANG
JAKARTA PUSAT

Sekian dimaklum...kolo ada jumpa mana2 kedai di sana...sila ler tambah.


keeah n deeda....

thanks for the info yer.......

i'm going to jakarta next week.........
akan di terjah kedai yg dimaksdukan................

thanks again..........

anj...ko lagi....dengkinya akak .....ni nak gi Jakarta tak lepas lepas lagi.....takde geng...

kak keeah, geng ada standby tu...tunggu green light akak jek Very Happy

ko pun ada kat sini ke? aku pun dah tak masuk thread bdo...nnt kalo ada plan nak pi sana lg baru masuk semula
Back to top Go down
View user profile
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Sat Jul 25, 2009 11:39 pm

BARU BLIK DARI JAKARTA TP BUKAN BELI KAIN TAPI BELI BAKUL ROTAN UNTUK DIBUAT HAMPER KUIH RAYA DAN KEREPEK UNTUK RAYA NI...MASA PEGI TU TIME BOM KAT JW MARRIOT..KITE KAT SANA PUN TAK TAU ADA BOM...

KALAU TAK CUAK JUGAK..EHEMM SELALU AUNTIE G SANA ..ARI TU SAJA IKUT..PENATNYA YA ALLAH TUHAN JE YANG TAU..
LPS NI G KENA PKAI KASUT CROC ..MAHAL2 PUN MAHALLAH ASAL BOLE JALAN LAJUU..

KAIN KAT INDON NI..(ORG CAKAP)W/PUN CANTIK ATAU MURAH..LAMBAT LAUN AKAN SAMPAI KE ARKED JUGAK..MAKSUDNYA AKN BERLAMBAK CORAK DIPASARAN..TU UNTUK ORG BIZ . YANG NAK PAKAI SENDIRI TAK SALAH PUN MEMBELI..KAIN DIA MMG NIPIS SKIT..KAN KAIN JC NI ADA GRED..PANDAI2LAH MEMBELI..THEN SAYA ADA TANYA GAK ORG2 YANG JUAL TUDUNG NI KAT MANA AMBIK KAIN..TP SAPA LA NAK REVEAL KAT MANA DIA AMBIK KAIN & TUDUNG..? SECRET KATANYA..EVEN SEDARA SENDIRI PON TAK CKP KAT MANA..

LIKE MY AUNTIE DIA JUAL JERSEY GRED AAA.MMG SEJUK DAN TERLETAK BILA PAKAI..YG PENTING TUKANG JAHITNYA..INSYALLAH KAIN NYE 99.9% SAMA NGAN BUTIK2 TUDUNG YANG JUAL MAHAL NI..
(BUTIK YANG JUAL MAHAL NI MMG PATUT JUAL MAHAL SBB KAIN GRED AAA DAN SELESA...ORG CAKAP LAAAA.....HUHUHUHU bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
ainiz



Posts : 13
Join date : 2009-05-03

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Jul 28, 2009 1:51 pm

den pun nak pi jakarta jumaat ni..
akan diusahakan cari kedai2 yg kak kee & deeda suggest tu..
Back to top Go down
View user profile
shaddunya



Posts : 7
Join date : 2009-07-14

PostSubject: Kedai Kedai Textile Jersey Di Jakarta   Fri Feb 19, 2010 10:32 am

Salam semua,

Tq kepada semua forumer yang byk bagi info tentang kedai textile jersey di jakarta/bandung cheers . Tapi saya tgk topic ni dah lama tak aktif. Nak tanya, jersey dari jakarta dah tak best (tak berkualiti) ke? Question . Saya nak pergi jakarta/bandung next week cuti2 keluarga. Alang2 dah pegi, ingat kalau sempat nak gi kedai2 yang direkomenkan tu, cari kain buat tudung. Sekarang ni baru belajar2 nak pakai tudung awning ni... ingat nak beli la kain buat stock tudung. Nak beli byk2 tapi takut tak berbaloi pulak, kita ni bukan pandai sgt , saya ni pun budak baru belajar. banyak tak tahu. Harap sudi la kawan2 bagi pandangan & nasihat... Org kata kalau membeli kat sana kena tawar-menawar. Harap2 adalah dikalangan forumer yang sudi berkongsi tips. Thanks.
Back to top Go down
View user profile
teratak benang



Posts : 52
Join date : 2009-07-25
Location : SHAH ALAM,SELANGOR

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri Feb 19, 2010 11:01 am

shaddunya wrote:
Salam semua,

Tq kepada semua forumer yang byk bagi info tentang kedai textile jersey di jakarta/bandung cheers . Tapi saya tgk topic ni dah lama tak aktif. Nak tanya, jersey dari jakarta dah tak best (tak berkualiti) ke? Question . Saya nak pergi jakarta/bandung next week cuti2 keluarga. Alang2 dah pegi, ingat kalau sempat nak gi kedai2 yang direkomenkan tu, cari kain buat tudung. Sekarang ni baru belajar2 nak pakai tudung awning ni... ingat nak beli la kain buat stock tudung. Nak beli byk2 tapi takut tak berbaloi pulak, kita ni bukan pandai sgt , saya ni pun budak baru belajar. banyak tak tahu. Harap sudi la kawan2 bagi pandangan & nasihat... Org kata kalau membeli kat sana kena tawar-menawar. Harap2 adalah dikalangan forumer yang sudi berkongsi tips. Thanks.



kat jakarta (tanah abg) tu mmg byk kain, bukan semua tak berkualiti tp kena pandai cari..kdg2 ada
kain unik yg buleh dibuat awning. skg ni byk kain spandex yg tebal tu utk dibuat bj renang..jgn beli plak..
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
tawar menawar tu sy tk pasti sbb depa ni terkenal ngan kedekut nya dan segala nya duit/tips
Back to top Go down
View user profile http://teratak-serikapas.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Today at 3:56 pm

Back to top Go down
 
KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Florida updates (jersey # changes, depth chart changes, etc)
» NATIONAL BONSAI & SUISEKI EXHIBITION 2011 IN JAKARTA
» Budi Sulistyo’s garden in Jakarta
» The panda and the new Jersey cattle :-D
» Jersey Pottery (Channel Islands)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: