BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
kee'ah
Peniaga


Posts : 1141
Join date : 2008-12-22

PostSubject: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Mar 16, 2009 4:33 pm

Ni untuk sapa sapa yg nak pi Jakarta ...boleh terus serbu pi Kedai di bawah...(takyah melilau cari satu Jakarta...cam boss akak..x jumpa jumpa...ekekekekeke)

1. TARGET TEXTILE
JL TEBAH II, NO. 6 MAYESTIK
JAKARTA SELATAN 12120
TEL NO. 7254224/7247314

2. TOKO TEXTILE TIGA BERSAUDARA
BLOK A BASEMENT 1, LOT C, NO. 06-07
TEL NO. 021-23572201
BLOCK A BASEMENT 1, LOT B, NO. 60-61
TEL NO. 021-23571251
PASAR REGIONAL TANAH ABANG
JAKARTA PUSAT

Sekian dimaklum...kolo ada jumpa mana2 kedai di sana...sila ler tambah.
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Mar 16, 2009 4:59 pm

cheers cheers cheers
special discount utk kak keeah & rosetreat yg sudi share alamat2 semua ni
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Mar 16, 2009 6:54 pm

adeeda wrote:
cheers cheers cheers
special discount utk kak keeah & rosetreat yg sudi share alamat2 semua ni

pergi korang jgn tak pergi..saya pun kirim jer ngan kawan coz bz ngan kerja tak dpt cuti..
cantik kain dia berat jugak..cantik biler buat scallop..
emm nak mcm J2 bak kater deeda nanti sy upload gambar..
tokey tu ckp nanti sampai stock baru either end of this mth or next month...boleh bargain lagi kalau beli byk2 n dia boleh potongkan 1 meter2...
harga memang murah, 45000 rupiah jer..biler convert RM jadik lebih kurang RM14.50/meter..
Back to top Go down
View user profile
blossom
Peniaga


Posts : 113
Join date : 2008-12-25

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Mar 16, 2009 7:14 pm

nak kirim gak le jersey jakarta ni...
Back to top Go down
View user profile http://www.veesta606.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : BBB

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Mar 16, 2009 10:01 pm

murah tu mmg murah...tp nk membawak ke sini tu yg masalah...hhuuuh~~ silent silent
xde sesape nk jd ejen jersey indon ni ke?? bounce bounce
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 12:33 am

min chontoi wrote:
murah tu mmg murah...tp nk membawak ke sini tu yg masalah...hhuuuh~~ silent silent
xde sesape nk jd ejen jersey indon ni ke?? bounce bounce

silap2, extra baggage tu lebih mahai dr kain... Laughing
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
iRaa
Peniaga


Posts : 265
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 1:42 am

k yana wrote:
min chontoi wrote:
murah tu mmg murah...tp nk membawak ke sini tu yg masalah...hhuuuh~~ silent silent
xde sesape nk jd ejen jersey indon ni ke?? bounce bounce

silap2, extra baggage tu lebih mahai dr kain... Laughing

kena tumpang kontena la plak kan jawabnyeee... Laughing Laughing ...kak kee, depa x ade sediakan servis pos ke malaysia ke yee..?macam kalau kat bandung,ade servis pos ni siap2 kan..x yah nak bawak berat2 naik flight...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 2:14 am

blossom wrote:
nak kirim gak le jersey jakarta ni...

cheers nak gak cheers
Back to top Go down
View user profile
adnil



Posts : 22
Join date : 2009-02-24
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 8:30 am

salam...

kat bandung pun sure ada ya...nak g bandung ni, kot2 ler ada sesapa tau kedai kat bandung ke????
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 8:44 am

deeda balik dari Jakarta on Sunday 29/03 ni... so jgn lupa jenguk2 thread JOM BELI-BELAH tu, kalau lambat tepek jgn marah, takut bz sket sebab Isninnya hasben nak kena pi China lagi.. Dalam minggu tu InsyaAllah ada jersey/brocade dari Jakarta and China serentak... hehe Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 9:05 am

adeeda wrote:
deeda balik dari Jakarta on Sunday 29/03 ni... so jgn lupa jenguk2 thread JOM BELI-BELAH tu, kalau lambat tepek jgn marah, takut bz sket sebab Isninnya hasben nak kena pi China lagi.. Dalam minggu tu InsyaAllah ada jersey/brocade dari Jakarta and China serentak... hehe Laughing Laughing

ishh..tak sabar nak shopping ni..yang broked baru 2 ni dah miss dah...
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 9:43 am

hari ni pakai tudung scallop.. kain dari jakarta (nama kedai yg mcm kak keeah bg tu ler..) match ngan awning songket deep purple kak keeah.. sekali member dtg tanye.. tudung mcm ni jual bape..

ckp ngan dia tak jual.. sebab kain ni dari jakarta.. ada 1 jer la (walhal leh wat lagik satu... tp sayang nak juaaaaal.. hohohoho...)




adeeda : ni kene reserved ringgit ni.. hahahahaha..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 9:44 am

min chontoi wrote:
murah tu mmg murah...tp nk membawak ke sini tu yg masalah...hhuuuh~~ silent silent
xde sesape nk jd ejen jersey indon ni ke?? bounce bounce

misa ada kawan.. mak dia ada travelling agency.. selalu gi sana.. so kalu dia yg beli leh la dpt diskaun..

member siap offer ako gi sana.. tp passport tadak lagik.. wahahahahhaa...
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : BBB

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 11:18 am

misa wrote:
min chontoi wrote:
murah tu mmg murah...tp nk membawak ke sini tu yg masalah...hhuuuh~~ silent silent
xde sesape nk jd ejen jersey indon ni ke?? bounce bounce

misa ada kawan.. mak dia ada travelling agency.. selalu gi sana.. so kalu dia yg beli leh la dpt diskaun..

member siap offer ako gi sana.. tp passport tadak lagik.. wahahahahhaa...

misa...kalo mcm tu kena propose buat gath @ bandung/jakarta la plak...kelas gituk..nagahah~~ Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : BBB

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 11:19 am

adeeda wrote:
deeda balik dari Jakarta on Sunday 29/03 ni... so jgn lupa jenguk2 thread JOM BELI-BELAH tu, kalau lambat tepek jgn marah, takut bz sket sebab Isninnya hasben nak kena pi China lagi.. Dalam minggu tu InsyaAllah ada jersey/brocade dari Jakarta and China serentak... hehe Laughing Laughing

deeda..jgn lupa kt loyal customer mu ini yeh..mesty kena simpan 1pc each..hehehe~~ Razz Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 11:57 am

adnil wrote:
salam...

kat bandung pun sure ada ya...nak g bandung ni, kot2 ler ada sesapa tau kedai kat bandung ke????

Adnil kat Bandung Pasar Baru, Tgkt 3..gi carik kat situ...
Back to top Go down
View user profile
tteja



Posts : 6
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 12:25 pm

wah tahniah tahniah

nih dah tahap international nih ..

go go go ...
cheers cheers cheers


-silent reader-
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 12:33 pm

adeeda wrote:
deeda balik dari Jakarta on Sunday 29/03 ni... so jgn lupa jenguk2 thread JOM BELI-BELAH tu, kalau lambat tepek jgn marah, takut bz sket sebab Isninnya hasben nak kena pi China lagi.. Dalam minggu tu InsyaAllah ada jersey/brocade dari Jakarta and China serentak... hehe Laughing Laughing

wah masyuk tu Deeda, jgn lupa beli brocade kaler pink peach i nak..
Back to top Go down
View user profile
adnil



Posts : 22
Join date : 2009-02-24
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 4:00 pm

rosetreat wrote:
adnil wrote:
salam...

kat bandung pun sure ada ya...nak g bandung ni, kot2 ler ada sesapa tau kedai kat bandung ke????

Adnil kat Bandung Pasar Baru, Tgkt 3..gi carik kat situ...


tx rose....akan ku cari Pasar Baru tgkt 3 tuhhh... cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Tue Mar 17, 2009 4:19 pm

adnil wrote:
rosetreat wrote:
adnil wrote:
salam...

kat bandung pun sure ada ya...nak g bandung ni, kot2 ler ada sesapa tau kedai kat bandung ke????

Adnil kat Bandung Pasar Baru, Tgkt 3..gi carik kat situ...


tx rose....akan ku cari Pasar Baru tgkt 3 tuhhh... cheers cheers

adnil......nak g sana ke?
tak de amik order ker?
Back to top Go down
View user profile
adnil



Posts : 22
Join date : 2009-02-24
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Sun Mar 22, 2009 11:57 am

penguin wrote:
adnil wrote:
rosetreat wrote:
adnil wrote:
salam...

kat bandung pun sure ada ya...nak g bandung ni, kot2 ler ada sesapa tau kedai kat bandung ke????

Adnil kat Bandung Pasar Baru, Tgkt 3..gi carik kat situ...


tx rose....akan ku cari Pasar Baru tgkt 3 tuhhh... cheers cheers

adnil......nak g sana ke?
tak de amik order ker?

penguin...nak g sana early May ni nanti...first time g...so tak tau lagi price n material nya...so seapa yg tau blh ler advise...
Back to top Go down
View user profile
anishilmi



Posts : 66
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Mon Mar 23, 2009 4:28 pm

anis pun nak pergi early may nant..
nak g cari cotton jersey..
mintak2 adala kat pasar baru..
sesapa yang dah pernah pergi beli kat sna??
agak2 berapa harga semeter yer?
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Thu Apr 02, 2009 3:31 pm

takut macam deeda, tak sempat pun nak pos kat forum dah tinggal sikit aje ni..
total shopping lycra/jersy aje dah dekat 70m...disebabkan kain ni berat.. excess baggage lebih 10kg.. syukur la MAS ni sempoi sket. Kalau AirAsia takleh nak kata apa dah

deeda pi Tanah Abang and Mayestik tu. Kat Tanah Abang, kedainya ada beratus-ratus, yg jual material semua kat Basement 2 (ada jugak sikit kat Basement1)… lepas ronda setiap lorong … tak jumpa pun kedai yg kak kee bagi tu..tapi jumpa kedai lain :-

Agam Tex
Blok A, Lt. Basement 2, Los A, No. 59
Pasar Tanah Abang, Jakarta Pusat
Tel : (021)75872871

Hasilnya printed jersey yg deeda dah tepak kat JOM BELI BELAH tu Cool

Esok tu pi Mayestik, terus pergi Target Tekstil yg Rosetreat bagi address tu (page1). Tempat dia dalam Pasar Mayestik..sebelah bahagian belakang. Kat sini, deeda beli plain jersey. Kualiti J2... tinggal 5 kaler aje kat kedai… Staff kedai tu kata, before this ada 2 lady from Malaysia yg dah borong.. diorang akan re-stock kain… as soon ada dia akan bagi tahu..

Rasa macam nak terbang lagi cheers … sementara rupiah tengah rendah ni. My humble pesanan :- kuatkan iman… sebab banyak lagi mende yg korang akan tergiler2 like lace, sulam (kerawang, riben, macam2) silk, cotton, telekung, jubah, batik… weh tak habis nak tulis..Akhir kata… belilah barangan buatan Malaysia (at least deeda tak naik KLM atau Garuda Laughing Laughing Laughing )
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
nazira



Posts : 72
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Fri Apr 10, 2009 2:20 pm

Insya Allah i akan ke Jakarta next week...
boleh ler cuci2 mata...
Back to top Go down
View user profile
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 38
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Wed Apr 15, 2009 6:21 pm

nazira wrote:
Insya Allah i akan ke Jakarta next week...
boleh ler cuci2 mata...

selamat ber'shopping'... jumpa yg cun2 tu beli la extra okay..
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA   Today at 11:36 pm

Back to top Go down
 
KEDAI KEDAI TEXTILE JERSEY DI JAKARTA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Florida updates (jersey # changes, depth chart changes, etc)
» NATIONAL BONSAI & SUISEKI EXHIBITION 2011 IN JAKARTA
» Budi Sulistyo’s garden in Jakarta
» The panda and the new Jersey cattle :-D
» An Italian Tomato Garden

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI ::  :: -
Jump to: