BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kedai2 jual TS , brocade & etc awning

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Feb 04, 2009 9:40 pm

Saje nak tanya... Ade tak kedai yg bg beli TS ke, brocade ke dlm 1/2 m je? Embarassed Embarassed Laughing
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Feb 04, 2009 9:57 pm

ni_mariana wrote:
Saje nak tanya... Ade tak kedai yg bg beli TS ke, brocade ke dlm 1/2 m je? Embarassed Embarassed Laughing

kedai kat SS2 tu bleh potong kan brapa meter u nak.......0.25m ke 0.5m ke Very Happy
Back to top Go down
View user profile
ni_mariana



Posts : 218
Join date : 2009-01-21
Location : UK Perdana

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Feb 05, 2009 7:30 am

Ye ke? Best la kalau camtu... Tapi jauh la plak... Kat area KL takde ke? Kamdar ke Nagoya ke...
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Feb 05, 2009 8:13 am

ni_mariana wrote:
Ye ke? Best la kalau camtu... Tapi jauh la plak... Kat area KL takde ke? Kamdar ke Nagoya ke...

tu tak tau Rolling Eyes tapi kena tanya dulu, ada yg minimum kena beli 1/2m ada yg 1m Wink so tanya2 la
Back to top Go down
View user profile
zue



Posts : 143
Join date : 2009-01-23

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Feb 05, 2009 2:56 pm

ni_mariana wrote:
Ye ke? Best la kalau camtu... Tapi jauh la plak... Kat area KL takde ke? Kamdar ke Nagoya ke...

kt people textile pun boleh beli skit2...
Back to top Go down
View user profile
Cybermama



Posts : 34
Join date : 2009-01-07
Location : Ayer Keroh, Melaka

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Feb 09, 2009 9:47 am

You all,

Saya berkenan sgt kt brocade awning kt blog de zahra ni http://zahra-fashion.com/www/?page_id=5
kt mana nak beli brocade2 ni yer. Saya kt Ayer Keroh Melaka.

Thanks
CM
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Feb 09, 2009 11:47 am

cybermama..

brocade zahara kebanyakannya dari ss2 zhohua....ade gak forumer sini yg jual...cuba tgk kat thread beli belah
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
Cybermama



Posts : 34
Join date : 2009-01-07
Location : Ayer Keroh, Melaka

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Feb 09, 2009 1:31 pm

Me and iRaa, thanks for sharing d info. Nanti sy try tgk kt thread beli belah tu.
Back to top Go down
View user profile
3pelf



Posts : 257
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 10, 2009 2:14 pm

Cybermama wrote:
You all,

Saya berkenan sgt kt brocade awning kt blog de zahra ni http://zahra-fashion.com/www/?page_id=5
kt mana nak beli brocade2 ni yer. Saya kt Ayer Keroh Melaka.

Thanks
CM

agak2nya kan,,,brp pjg awning yg zahra buat nih eh...ada sp2 tau?
Back to top Go down
View user profile
jalinankasih



Posts : 238
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Feb 12, 2009 2:39 pm

cantik2 tudungnya dgn awning kan?

hem.. blh tahan jgk rega nyer ek? Smile
Back to top Go down
View user profile http://www.jalinankasih.com
Cybermama



Posts : 34
Join date : 2009-01-07
Location : Ayer Keroh, Melaka

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Feb 16, 2009 3:23 pm

Nak tanya sume, kt Nagoya ada juai broked dak? Ada sapa2 penah beli broked Nagoya. Cantik tak? Mana lagi better dr segi corak dan kaler..broked Kamdar or Nagoya
Back to top Go down
View user profile
eynas



Posts : 218
Join date : 2009-01-12
Age : 41
Location : Kota Damansara

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 9:42 am

3pelf wrote:
Cybermama wrote:
You all,

Saya berkenan sgt kt brocade awning kt blog de zahra ni http://zahra-fashion.com/www/?page_id=5
kt mana nak beli brocade2 ni yer. Saya kt Ayer Keroh Melaka.

Thanks
CM

agak2nya kan,,,brp pjg awning yg zahra buat nih eh...ada sp2 tau?

3pelf..awning tu ikut templets lyds..ada customer eynas bli kt situ gak..dia x puashati ngan awningnye tu...nk suru eynas tukar.. silent
Back to top Go down
View user profile http://easytudung.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 9:51 am

hehehhe..

kawan ME ade bli tudung ZahR@..

nmpk lonjong je kat patung tu...Bila ME try....rasa pendek aje................awning nya sama je mcm yang lain..cuma kat patung tu nmpk lonjonnnng...
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 9:54 am

meabadi wrote:
hehehhe..

kawan ME ade bli tudung ZahR@..

nmpk lonjong je kat patung tu...Bila ME try....rasa pendek aje................awning nya sama je mcm yang lain..cuma kat patung tu nmpk lonjonnnng...

muka patung nye kurus tuuuuu.. Razz
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 10:10 am

rasanya tak leh nak judge sb patung tu muka kecik... tapi z**** jual mahal la... kan kamdar jek pun smpi RM85
tak berbaloi rasanya
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 10:14 am

hooney wrote:
rasanya tak leh nak judge sb patung tu muka kecik... tapi z**** jual mahal la... kan kamdar jek pun smpi RM85
tak berbaloi rasanya

dah ada label... Basketball
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
jalinankasih



Posts : 238
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 11:48 am

kalau patung pakai sumenya nmpk cantik... baju pun cantik kalau patung pakai...
Back to top Go down
View user profile http://www.jalinankasih.com
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 1:56 pm

jalinankasih wrote:
kalau patung pakai sumenya nmpk cantik... baju pun cantik kalau patung pakai...

hahahaha.. gelak plak baca nih..
lol!
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 2:04 pm

memang...

kadang...jeles ngan patung....kekekek...


logik ke??? (jeles ngan patung???)
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 2:27 pm

meabadi wrote:
memang...

kadang...jeles ngan patung....kekekek...


logik ke??? (jeles ngan patung???)
dah for sure la patung tu figure dia cantik..
ape nak jeles..
lol!
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 2:33 pm

Ada sape2 beli kain brocade kat petaling street tak? Kawan acik belikan acik brocade kat petaling street tapi acik tak ingat nama kedai tu. Bukan kat fuh num atau people textile.

Yg acik nak ckp ni corak dan kain dia sebiji cam kat zhohua SS2. Tp harganya jauh lebih murah dr SS2. Kalau kat SS2 RM45 semeter, kat kedai tu RM25.90 semeter. Rasa2 sama jenis tak? Musykil lah pulak kalau2 SS2 tu jual terlebih mahal.
Back to top Go down
View user profile
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 2:37 pm

AcikAmong wrote:
Ada sape2 beli kain brocade kat petaling street tak? Kawan acik belikan acik brocade kat petaling street tapi acik tak ingat nama kedai tu. Bukan kat fuh num atau people textile.

Yg acik nak ckp ni corak dan kain dia sebiji cam kat zhohua SS2. Tp harganya jauh lebih murah dr SS2. Kalau kat SS2 RM45 semeter, kat kedai tu RM25.90 semeter. Rasa2 sama jenis tak? Musykil lah pulak kalau2 SS2 tu jual terlebih mahal.

ada.. misa ada pegi beli..
tapi tak byk corak ler..
situ bleh beli 1/2 meter..
kain dia tebal.. keras..
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 5:42 pm

misa wrote:
AcikAmong wrote:
Ada sape2 beli kain brocade kat petaling street tak? Kawan acik belikan acik brocade kat petaling street tapi acik tak ingat nama kedai tu. Bukan kat fuh num atau people textile.

Yg acik nak ckp ni corak dan kain dia sebiji cam kat zhohua SS2. Tp harganya jauh lebih murah dr SS2. Kalau kat SS2 RM45 semeter, kat kedai tu RM25.90 semeter. Rasa2 sama jenis tak? Musykil lah pulak kalau2 SS2 tu jual terlebih mahal.

ada.. misa ada pegi beli..
tapi tak byk corak ler..
situ bleh beli 1/2 meter..
kain dia tebal.. keras..

Salam, off topic jap..memang brocade ni cantik as compared to TS or Raw Silk, tp kan leceh skit jaga, u all kena hati2 coz dia cepat berbulu pastu macam selekeh la biler kluar bulu2 tu... sunny
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Feb 17, 2009 6:26 pm

misa wrote:
AcikAmong wrote:
Ada sape2 beli kain brocade kat petaling street tak? Kawan acik belikan acik brocade kat petaling street tapi acik tak ingat nama kedai tu. Bukan kat fuh num atau people textile.

Yg acik nak ckp ni corak dan kain dia sebiji cam kat zhohua SS2. Tp harganya jauh lebih murah dr SS2. Kalau kat SS2 RM45 semeter, kat kedai tu RM25.90 semeter. Rasa2 sama jenis tak? Musykil lah pulak kalau2 SS2 tu jual terlebih mahal.

ada.. misa ada pegi beli..
tapi tak byk corak ler..
situ bleh beli 1/2 meter..
kain dia tebal.. keras..

kat mana plak ni? apa nama kedai nye.....
Back to top Go down
View user profile
ndiyana



Posts : 3
Join date : 2009-01-05

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Feb 18, 2009 1:32 pm

hi...sy ada jumpa kedai kain kt PS byk sgt brocade dier..cun2 ...harga semeter rm39 camtu...nama kedai tu ISETAN...kedai dier dr People Textile tu turn right ke lorong jln nak ke Mydin Kotaraya ...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Today at 1:42 am

Back to top Go down
 
Kedai2 jual TS , brocade & etc awning
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Brocade Dorothy Thorpe d485
» Brazilian raintree (before and after)
» Shohin Nerifolia
» Another of my Penjin Project..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: