BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kedai2 jual TS , brocade & etc awning

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 2:56 pm

ada satu kedai kat Lot 10 KL, Thai Silk dia mmg cantik, lagi cantik dr City Square price range from RM50-RM69..
Back to top Go down
View user profile
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 3:00 pm

hehehe..typing error la me. rm68 semeter
Back to top Go down
View user profile
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 3:01 pm

rosetreat wrote:
ada satu kedai kat Lot 10 KL, Thai Silk dia mmg cantik, lagi cantik dr City Square price range from RM50-RM69..

tp bleh bli skit2 ke?
Back to top Go down
View user profile
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 6:16 pm

penguin wrote:
rosetreat wrote:
ada satu kedai kat Lot 10 KL, Thai Silk dia mmg cantik, lagi cantik dr City Square price range from RM50-RM69..

tp bleh bli skit2 ke?

Penguin, blh min 1/2 meter.. sunny
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Mar 31, 2009 10:24 am

rosetreat wrote:
penguin wrote:
rosetreat wrote:
ada satu kedai kat Lot 10 KL, Thai Silk dia mmg cantik, lagi cantik dr City Square price range from RM50-RM69..

tp bleh bli skit2 ke?

Penguin, blh min 1/2 meter.. sunny

saya jumpa kedai kain pure thai silk kat ampang point....mmg cantik, cam2 color ada, sebelah kedai dia lak jual kain raw silk, yg ariani guna utk kain awning dia....
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Mar 31, 2009 12:30 pm

apa nama kedai tu ke ???
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Mar 31, 2009 12:33 pm

hooney wrote:
apa nama kedai tu ke ???

X INGAT NAMA, TAPI KALU X SILAP TINGKAT 2....
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Sat Apr 04, 2009 12:31 am

ME semalam p maya shah alam..

diorg dah x bagi bli sikit2..paling sikit 1M

sebab diorg rugi katanya...kalau potong 0.35 kadang2..diorg kasik lebih..

banyak2 lebih ,last rugi...

SO lepas ni x mau dah p MAYA la.....

kita p Gulatis aje cari thai silk...tp GULATIS 1ply aje.....

boleh la
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Apr 06, 2009 12:04 pm

meabadi wrote:
Kedai Thai silk ampang tu boleh bli sikit2 keee????

tak tau lak me, staf dia semua org thai... x le nak tnya
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Apr 06, 2009 6:18 pm

kat ampang point tu OTOP la tu..sekarang dah pindah kat Ampang point dulu kat City Square
Back to top Go down
View user profile
AcikAmong



Posts : 99
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Apr 06, 2009 6:46 pm

meabadi wrote:
ME semalam p maya shah alam..

diorg dah x bagi bli sikit2..paling sikit 1M

sebab diorg rugi katanya...kalau potong 0.35 kadang2..diorg kasik lebih..

banyak2 lebih ,last rugi...

SO lepas ni x mau dah p MAYA la.....

kita p Gulatis aje cari thai silk...tp GULATIS 1ply aje.....

boleh la

Yelah ME, skrg ni maya shah alam pun dah mcm maya usj. dah tak bg beli kurang dari 1 meter dah.

Tapi acik pegi jakel tu ari boleh beli 1/2 meter. byk kaler cantik2. Thai silk jalur2 pun byk gak.
Back to top Go down
View user profile
iRaa
Peniaga


Posts : 265
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Apr 09, 2009 3:28 am

sal9281 wrote:
ada sesapa leh confirmkan kat jakel ada thai silk kaler off white tak?

Kat jakel x tau la kite cuma penah nampak kat fah num kaler off white...itu pun brocade...rasernye kalau thai silk ni payah nye nak nampak kaler putih or off white... Mad Mad
Back to top Go down
View user profile
kaklong



Posts : 19
Join date : 2009-02-25

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Apr 15, 2009 5:43 pm

AcikAmong wrote:
meabadi wrote:
ME semalam p maya shah alam..

diorg dah x bagi bli sikit2..paling sikit 1M

sebab diorg rugi katanya...kalau potong 0.35 kadang2..diorg kasik lebih..

banyak2 lebih ,last rugi...

SO lepas ni x mau dah p MAYA la.....

kita p Gulatis aje cari thai silk...tp GULATIS 1ply aje.....

boleh la

Yelah ME, skrg ni maya shah alam pun dah mcm maya usj. dah tak bg beli kurang dari 1 meter dah.

Tapi acik pegi jakel tu ari boleh beli 1/2 meter. byk kaler cantik2. Thai silk jalur2 pun byk gak.

semalam kak long gi maya shah alam boleh plak beli thai silk 1/2 meter..macam-macam kaler
ada kat maya..off white ada putih susu pun ada..
Back to top Go down
View user profile
asmanira09



Posts : 13
Join date : 2009-06-04

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Tue Jun 09, 2009 11:43 am

salam...saya cuma nak tahu selain dari kain2 yg diatas ada x kain yg murah skit...
Back to top Go down
View user profile
sityaiza



Posts : 102
Join date : 2009-04-07
Age : 34
Location : perlis, kedah, butterworth

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Fri Jul 10, 2009 5:36 pm

kalau kedai jual kain yg biasa-biasa nih... ada dak jual kain TS???

dan apa perbezaan antara kain TS dengan Shantung?
Back to top Go down
View user profile
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Jul 22, 2009 3:25 pm

salam... nak mintak tolong, sapa tau kedai fah num kat mana, n fahnum boleh beli brocade minimum berapa m , tqvm flower flower flower
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
adeeda
Peniaga


Posts : 696
Join date : 2008-12-21
Age : 39
Location : PJ/KL Sentral

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Jul 22, 2009 6:31 pm

hanim wrote:
salam... nak mintak tolong, sapa tau kedai fah num kat mana, n fahnum boleh beli brocade minimum berapa m , tqvm flower flower flower

fah num tu depan people textile..kat lorong sebelah kotaraya..

dulu deeda beli brocade kat situ.. minimum purchase 0.5m.. tak tahu la sekarang camne
alang-alang dah sampai situ jgn lupa naik tingkat atas.. tengok2 printed jersey yg mengancam kat situ
(warning : harga pun mengancam)
Back to top Go down
View user profile http://www.tudung-making-all-in-one.blogspot.com/
hooney
Peniaga


Posts : 317
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Jul 22, 2009 6:44 pm

betul3
akak pun tgk je
Back to top Go down
View user profile http://hooneydiy.blogspot.com/
hanim



Posts : 261
Join date : 2009-02-16
Age : 38
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Jul 23, 2009 9:37 am

hanim wrote:
salam... nak mintak tolong, sapa tau kedai fah num kat mana, n fahnum boleh beli brocade minimum berapa m , tqvm flower flower flower
tqvm deeda... harga mengancam tu x tahan nak dengar... huhuuuuuu...

akan ku jengah cuci mata tengok printed tu hehe

flower flower flower
Back to top Go down
View user profile http://humairascollection.blogspot.com/
akuni



Posts : 119
Join date : 2009-03-10
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Aug 10, 2009 9:28 am

Salam semua.
Tak tahu nak letak kat thread mana tapi saja nak share dengan kawan-kawan semua, kedai jual barang2 jahitan/hantaran kawin kat seksyen 18 tu (yang ada buat jahit tepi kaler ~ish selalu pegi pun x tau nama apa...) sekarang ni dah start jual batu bling-bling tu... ha... sapa2 yang area shah alam ni boleh lah gi beli kat situ. Cuma buat masa skrg ni x byk pilihan.
Back to top Go down
View user profile http://goncar-mall.blogspot.com
delisha



Posts : 66
Join date : 2009-03-15

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Aug 10, 2009 9:38 am

asmanira09 wrote:
salam...saya cuma nak tahu selain dari kain2 yg diatas ada x kain yg murah skit...

kain untuk awning selalu sy beli yg biasa2 jer..sbb diorg pun nk tudung yg harga mampu milik punya Smile ..jd sy beli jer kain yg nmpk cntik..kdg2 SB line..kain yg buat bj melayu ker..tgk ler cmner..jnji ada line2..kilat2 skt..xsemak sgt
Back to top Go down
View user profile
rimbun1



Posts : 162
Join date : 2009-07-20
Location : KUALA LUMPUR

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Sep 14, 2009 4:16 pm

ada tengok kain brocade kat nagoya.. cantik2 jugak tp mcm tebal sgt.. ok ke nak wat awning eks. takut meleding or susah nak bentuk plak nnt
Back to top Go down
View user profile http://blogrimbun.blogspot.com
People Textile



Posts : 3
Join date : 2009-10-12

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Oct 12, 2009 9:47 am

Salam mesra dari People Textile


Byk kain tudung jersey and kain awning yang baru sampai.

Sila layari FabricCuts Online ( http://efabric.biz) utk menengok koleksi terbaru dgn corakan terkini.

Senyum selalu,

Wai Mun (Tel: 03-20785706)


p/s: Pembelian 0.1m dilayani juga.



zam mama_rock wrote:
ok topik ni kita share plak eh kat mana korang biasa beli thai silk awning..brocade awning dan lain..

kadang tak semestinya nak gi pon..ehehe.. jv ngan kengkawan pon dah ok.. cuma saje la share2 info

borcade yg cantek biasa nye kat zhouhua SS2 pon ada.. yg murah kat kamdar la..tapi lmited

TS plak korang beli kat ne???
Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
NLiza



Posts : 300
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Oct 12, 2009 2:29 pm

wahhhh... ini sudah bagus 0.1m pun boleh..
Back to top Go down
View user profile
ctpizza



Posts : 274
Join date : 2009-01-21

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Oct 12, 2009 3:46 pm

people textile ni kat petaling street tu ke...kat mana exact location nya ek
Back to top Go down
View user profile http://meandmyworld-ct.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Today at 6:13 pm

Back to top Go down
 
Kedai2 jual TS , brocade & etc awning
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Brocade Dorothy Thorpe d485
» Brazilian raintree (before and after)
» Shohin Nerifolia
» Another of my Penjin Project..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: