BERKONGSI & BERBINCANG SEGALANYA YANG ANDA INGIN TAHU MENGENAI TUDUNG
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Similar topics
NUFFNANG
IKLAN
Photobucket

Share | 
 

 Kedai2 jual TS , brocade & etc awning

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
misa
Peniaga


Posts : 776
Join date : 2008-12-22
Location : KL

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Feb 18, 2009 1:37 pm

ndiyana wrote:
hi...sy ada jumpa kedai kain kt PS byk sgt brocade dier..cun2 ...harga semeter rm39 camtu...nama kedai tu ISETAN...kedai dier dr People Textile tu turn right ke lorong jln nak ke Mydin Kotaraya ...

ada pi.. tp takleh beli skit.. kene beli 1 meter gak
Back to top Go down
View user profile http://craftyspace.blogspot.com
iRaa
Peniaga


Posts : 265
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Feb 18, 2009 1:46 pm

misa wrote:
ndiyana wrote:
hi...sy ada jumpa kedai kain kt PS byk sgt brocade dier..cun2 ...harga semeter rm39 camtu...nama kedai tu ISETAN...kedai dier dr People Textile tu turn right ke lorong jln nak ke Mydin Kotaraya ...

ada pi.. tp takleh beli skit.. kene beli 1 meter gak
apa nama kedainye misa...?leh pegi nanti... flower
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Feb 18, 2009 5:17 pm

Ic...

ISETAN tu pernah g dulu..dekat2 aje ngan fahnum n PEOPLE...
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Sat Feb 21, 2009 4:38 pm

nak tanya.......mana nak cari material awning burberrry?
Back to top Go down
View user profile
zila_kasim
Peniaga


Posts : 228
Join date : 2008-12-26
Location : kl

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Mar 11, 2009 11:53 am

sape2 nak beli kain thai silk yg pure, boleh g kat ampang point, ada kedai kat atas tu, mmg pure dari thai, sales girl pun mmg org thai.... kain dia mmg banyak color
Back to top Go down
View user profile http://www.zilakasim.multiply.com
azima



Posts : 91
Join date : 2009-02-21
Age : 38
Location : klang

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Mar 11, 2009 12:30 pm

penguin wrote:
nak tanya.......mana nak cari material awning burberrry?

penguin... kat nagoya sini (klang) ada jual kain burberrry.. tp sy tak sure kain yg sama utk buat awning atau tak, kainnya gulung cam jual kain utk seluar harga rm belas2. mintak beli 1/2 meter tak kasi min 1m.. kalo nak sy beli 1m n kita leh kongsi.
Back to top Go down
View user profile http://azimadiyshop.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Mar 11, 2009 7:58 pm

penguin wrote:
nak tanya.......mana nak cari material awning burberrry?

penguin..kalo nk beli 1-2 keping min ada awning burburry ni..blh match ngan kaler cream or itam... Cool
Back to top Go down
View user profile
aqidah1010



Posts : 41
Join date : 2009-03-04
Location : Kuantan, Pahang

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Wed Mar 11, 2009 11:10 pm

saya suka guna washable silk kat kamdar...rm 10.90 je semeter kot...senang nak jaga
Back to top Go down
View user profile
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 16, 2009 10:06 pm

just nk maklumkan pd sesape yg cr bekrum 2 inci...min tgk ada jual kt kedai karysma bangi..harap maklum.. Wink
Back to top Go down
View user profile
faziraniq
Peniaga


Posts : 152
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 19, 2009 2:43 pm

bekrum ni untuk apa ye min?
Back to top Go down
View user profile
kimimclaren
Peniaga


Posts : 44
Join date : 2008-12-22
Location : Di sini ku berada

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 19, 2009 5:01 pm

fazira, bekrum tu untuk buat awning ganti kertas gam. i dah beli semalam b4 gi rumah yela tapi tak try lah. nurin kata jadi perfect awning tu. ingat hari ni nak try.
Back to top Go down
View user profile http://kimimclaren78.blogspot.com
min chontoi
Peniaga


Posts : 617
Join date : 2008-12-21
Age : 36
Location : BBB

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 19, 2009 5:42 pm

btol tu kimi...kiranya senang sbb dia dlm gulung2 ikut saiz ketebalan kita nak...xyah nk potong yg besar2 tu lg.. Cool
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 19, 2009 8:53 pm

bekrum tanpa gam, yg k yana guna, segulung 10.50, dekat ss2, segulung 14.50. yg bergam belom jumpa..tapi adeeda dah buat jv tu...
suka guna tanpa gam, pasal bila iron thai silk or brokade, tak jadi meregang.. mcm min kata, nak potong pon senang..

P/s: thanx kak nab sbb bagi idea ni..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
hannan6d



Posts : 401
Join date : 2008-12-22

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 19, 2009 9:11 pm

k yana wrote:
bekrum tanpa gam, yg k yana guna, segulung 10.50, dekat ss2, segulung 14.50. yg bergam belom jumpa..tapi adeeda dah buat jv tu...
suka guna tanpa gam, pasal bila iron thai silk or brokade, tak jadi meregang.. mcm min kata, nak potong pon senang..

P/s: thanx kak nab sbb bagi idea ni..

hannan guna bekrum ada gam..tapi tak penah gosok pun jahit dua line terus..sebab malas nak on iron..
psstt..gambar jaman retro ke tu..he..he...
Back to top Go down
View user profile
k yana
Peniaga


Posts : 771
Join date : 2008-12-22
Location : kangar.bdr mahkota cheras.subang

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Fri Mar 20, 2009 10:20 am

hannan6d wrote:
k yana wrote:
bekrum tanpa gam, yg k yana guna, segulung 10.50, dekat ss2, segulung 14.50. yg bergam belom jumpa..tapi adeeda dah buat jv tu...
suka guna tanpa gam, pasal bila iron thai silk or brokade, tak jadi meregang.. mcm min kata, nak potong pon senang..

P/s: thanx kak nab sbb bagi idea ni..

hannan guna bekrum ada gam..tapi tak penah gosok pun jahit dua line terus..sebab malas nak on iron..
psstt..gambar jaman retro ke tu..he..he...

aha la hannan...retro metro sikit..hehe..
Back to top Go down
View user profile http://tulipbiru137.fotopages.com/
penguin



Posts : 714
Join date : 2008-12-22
Age : 39
Location : DaMaNsArA

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Fri Mar 20, 2009 4:40 pm

nak tanya.......kain TS yg 2ply kat ampang point tu brapa rm per meter yek?
Back to top Go down
View user profile
Bie39



Posts : 2
Join date : 2009-03-13

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 26, 2009 4:01 pm

penguin wrote:
nak tanya.......kain TS yg 2ply kat ampang point tu brapa rm per meter yek?

ampang point? kedai dia kat tingkat brp?? leh share?
Back to top Go down
View user profile
azee



Posts : 258
Join date : 2009-03-23

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 26, 2009 5:02 pm

maap ye..budok baru nk laja tumpang lalu..nk tanye skit..kalo g kamdar ke, nagoya ke...nak beli awning ckp ape ye..?cakap nak carik kain awning ke? Embarassed
Back to top Go down
View user profile http://azeefaa.blogspot.com
rosetreat



Posts : 258
Join date : 2008-12-23

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 26, 2009 5:57 pm

azee wrote:
maap ye..budok baru nk laja tumpang lalu..nk tanye skit..kalo g kamdar ke, nagoya ke...nak beli awning ckp ape ye..?cakap nak carik kain awning ke? Embarassed

azee ty diorang nak beli thai silk or brocade yg boleh jadik awning tudung or boleh jugak carik denim or kain kotak cantik gak..tp yg leceh nyer awak kena beli 1meter..nak pakai skit jer..
Back to top Go down
View user profile
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Thu Mar 26, 2009 11:30 pm

ada sesapa leh confirmkan kat jakel ada thai silk kaler off white tak?
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 12:00 am

sal ..

ME cari off white kat jakel...x ade la....

korang...TS jakel paling murah rasanya rm31 kan???

gulatis rm33 1ply...

maya rm40 2ply..


tp kan kat jakel kena bli min 0.5meter erk???

SA tu cakap mcm tu....tp kaler dia bnyk sgt...menarik!!!!!
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 12:01 am

Kedai Thai silk ampang tu boleh bli sikit2 keee????
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 1:45 pm

minimum half meter. tapi mahal sket. rm50-rm55 semeter tapi banyak choice. rambang mata nengok Shocked
Back to top Go down
View user profile
sal9281



Posts : 122
Join date : 2008-12-22
Age : 37
Location : pandan indah

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 1:49 pm

sabtu lepas sal gi jakel carik off white. kt tingkat 2 takde. kena naik tingkat 4 tapi bidang 60'. mahal rm68 semeter. SA kata off white. balik umah compare dengan jersey offwhite jadi cream plak. erkkk bengang tul. nak kena komplain la jakel ni. 2x terkena salah kaler sebab lampu kuning buat kaler kain jadi lain.


Last edited by sal9281 on Mon Mar 30, 2009 2:58 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
meabadi
Admin


Posts : 544
Join date : 2008-12-21
Age : 35
Location : Shah Alam Selangor

PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Mon Mar 30, 2009 2:17 pm

sal9281 wrote:
sabtu lepas sal gi jakel carik off white. kt tingkat 2 takde. kena naik tingkat 4 tapi bidang 60'. mahal rm698 semeter. SA kata off white. balik umah compare dengan jersey offwhite jadi cream plak. erkkk bengang tul. nak kena komplain la jakel ni. 2x terkena salah kaler sebab lampu kuning buat kaler kain jadi lain.



biar betik??? affraid affraid affraid
Back to top Go down
View user profile http://meabadi.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Kedai2 jual TS , brocade & etc awning   Today at 10:28 pm

Back to top Go down
 
Kedai2 jual TS , brocade & etc awning
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Brocade Dorothy Thorpe d485
» Brazilian raintree (before and after)
» Shohin Nerifolia
» Another of my Penjin Project..

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Tudung DIY CARI :: Thread :: Kedai2 menjual bahan tudung DIY-
Jump to: